Spunem deseori ca timpul nu e prietenul nostru, ca trece prea repede. El nu ne lasa sa ne bucuram de momentele frumoase suficient de mult. Spunem ca totul se rezolva cu timpul, ca si cum timpul ne-ar forta sa ne plafonam, sa uitam, sa acoperim dezastre.

Asa este, timpul nu este cel mai bun prieten al nostru, iar vinovatii suntem noi! Irosim timp in fiecare zi, umilim secundele si ignoram momentele in care trebuie sa actionam.
Lasam timpul sa treaca pe langa noi, neobservat, iar el se razbuna, in indignarea lui, creand o diversiune.

Si ne trezim intr-o zi, ne uitam in oglinda: suntem de nerecunoscut! Parca ne-am costumat in straie de prost gust pe care asteptam cu ardoare sa le dam jos.

Ghici ce! E prea tarziu!

Cam asa arata varianta pesimista (si deseori reala) a vietilor noastre. Totusi, avem sansa de a ne imprieteni cu timpul in fiecare zi.

Vreau sa dau add timpului si sa primesc notificari

 

Te-ai gandit vreodata ca ai atat de multi prieteni pe FB care nu joaca niciun rol in viata ta? Le observi viata, ii analizezi si de multe ori, ii judeci fara sa-ti dai seama ca faci acest lucru. Apoi iti iei ochii din ecran si puf, s-a naruit viata virtuala, insa timpul a trecut. Ore, zile in sir.

Daca esti „prieten” cu atat de multe persoane care nu inseamna nimic pentru tine, de ce sa nu fii prieten si cu timpul? E foarte simplu! Cand te imprietenesti cu tine insuti, atunci si numai atunci poti sa fii prieten cu timpul.

Intoarce-te inspre tine. Calmeaza-te. Stai. Priveste in jur. Respira.

Inceteaza sa te mai gandesti la timp ca la un drum cu sens unic, in care totul se misca intr-o singura directie. Desi deseori ne simtim marionetele trecutului si avem impresia ca prezentul este o consecinta a actiunilor si evenimentelor din trecut, putem sa vedem lucrurile si altfel.

Atunci cand renunti sa crezi ca totul e liniar, poti in sfarsit sa ii vezi cu adevarat pe cei de langa tine, sa simti mirosul pamantului, sa auzi sunetul ploii, sa ii privesti pe cei pe care ii iubesti cu alti ochi.

Daca te simti impins de la spate de trecut, afla ca nu trebuie sa fie asa! Si trecutul poate sa fie consecinta prezentului, la fel de bine cum se intampla invers.

Atunci cand incerci sa traiesti in fiecare clipa, prezentul e mai lung, viata ta e mai plina, iar timpul inceteaza sa para o linie rigida.

Imprieteneste-te cu timpul, concentreaza-te asupra fiintei tale si vei vedea cum totul se transforma in „acum”.

Clipa de acum este tot ce ai.