Banca singuratatii – locul in care sunt asteptati doi si ajunge doar unul

Ceea ce vedeti mai sus este o banca goala; nimic mai evident. Un simbol al singuratatii, o imagine care striga din toate puterile, un peisaj care exclama ca locul acela este singur. Ca locul este pustiu

01

Daca treci pe langa o banca goala si vrei sa te asezi, de multe ori nu o vei face. Nu vrei sa te simti mai singur decat esti.

In prima faza te gandesti ca simplul motiv pentru care nu vrei sa stai singur pe banca este ca te-ai plictisi. Nu ai cu cine vorbi, nu poti impartasi gandurile tale despre imaginile care
te inconjoara.

Insa realitatea este alta. Nu stai pe banca goala pentru ca asta evidentiaza ca esti singur si ca totodata, te simti singur si poate, doar poate, ai acceptat deja singuratatea.

Este rau sau este bine sa accepti acest sentiment, aceasta stare, acest statut?

Daca banca ar fi fost facuta pentru persoane singure, ea ar fi avut un singur loc. Omenirea a construit milioane de banci de-a lungul timpului, insa niciuna nu a avut un singur loc.

Omenirea construieste banci pentru doi! Ea simte in adancurile ei ca omul va vrea sa se aseze langa cineva.
Sa vorbeasca cu cineva, sa impartaseasca opinii, sa se bucure de lumea inconjuratoare sau pur si simplu, sa astepte impreuna cu cineva.

Vestea buna este ca nu stii niciodata cine se poate aseza langa tine. Asa ca, daca decizi sa accepti statutul tau de „singur”, nu ocupa toata banca.

Aseaza-te in partea ta preferata si lasa un loc liber pentru oricine ar vrea sa se aseze langa tine. Dupa cum spuneam, singuratatea poate fi traita si in doi, insa adunate, pot deveni un tot.