Toamna, respir cel mai bine la munte. Toamna asta, Valea lui Stan m-a uimit din nou, m-a gazduit alaturi de Asociatia Oxigen si m-a ajutat sa uit de Romania urbana.

Unde este Valea lui Stan?

Cunoscut si sub denumirea de Canionul Valea lui Stan, aceasta locatie superba se afla in Fagaras si este un labirint de trasee, ideal pentru iubitorii muntelui.

Poti ajunge aici indreptandu-te inspre Transfagarasan. Inainte de barajul Vidraru vei vedea un panou informativ de unde incepe traseul de aproximativ 4-5 ore de pe Valea lui Stan.

Traseul e marcat cu rosu si e presarat cu scari verticale si orizontale, vederi impresionante in care muntele si apa sunt vedete, zone de catarare si multe, multe cascade.

Valea lui Stan, un motiv in plus sa spui ca Romania e spectaculoasa

Putini stiu ca si Romania are cateva canioane. Daca ajungi sa le vizitezi, vei ramane placut marcat pe viata. Valea lui Stan este unul dintre ele si poate cel mai spectaculos dintre toate.

Aici, totul capata sens. Totul este perfect. E un mediu „construit” pentru viata, iar omul se simte complet intr-un astfel de mediu.

Traseul este foarte usor, dar implica cateva catarari cu ajutorul unor lanturi si urcarea unor scari verticale. Peisajele pe care le vezi de-a lungul traseului sunt de nedescris. Nici macar fotografiile nu pot descrie ceea ce simti cand esti acolo.

Exista portiuni in care trebuie sa mergi prin apa. De aceea, este ideal sa fii echipat complet pentru aceasta experienta.

Valea lui Stan nu a fost marcata ca si traseu pana in 2012. Probabil ca acesta este si motivul pentru care prea putini s-au aventurat in descoperirea zonei.

Datorita celor de la Salvamont Arges, Asociatia Oxigen si Christian Adventure, traseul este acum explorat de sute de turisti si reuseste sa infrumuseteze verile multora dintre noi. Ma bucur sa ma aflu printre cei care au ajutat la construirea acestui traseu.

Pentru mine, Valea lui Stan ramane o experienta placuta in fiecare an, o combinatie intre placerea de a ma afla in natura si extazul unui obiectiv turistic fabulos.

Recomand cu caldura drumetiile pe acest traseu tuturor celor care planuiesc excursii inedite pe timpul verii sau la inceputul toamnei. Este mare pacat sa nu-l bifati!

Multumesc echipei Oxigen pentru aceasta aplicatie minunata! Sunteti niste oameni buni si frumosi!

Nu pot sa ma abtin sa nu va arat probabil cel mai frumos cantec de munte (Luna in cascade) cantat de Cati :)
Vocea mea de artist in devenire nu trebuie luata in considerare in filmarea de mai jos. Vinul a fost destul de bun. 😀

Daca doriti sa vedeti mai multe poze ale aplicatiei de pe Valea lui Stan, le puteti accesa aici.