Lunile noiembrie si decembrie sunt perioade in care tind sa ascult slagare romanesti in fiecare an. Am inceput „traditia” in urma cu 6 sau 7 ani. Probabil ca imi dau seama ca sunt la un pas de a mai bifa un an si intru intr-o stare de melancolie.

Interpretarea de mai sus este una dintre acelea care imi dau fiori si ma determina sa ma gandesc daca mai exista in Romania o alta voce cu acest „vibrato” care sa cante live asa ceva, astazi.

Incep cu Madalina Manole. Continui cu Monica Anghel, Laura Stoica, Directia 5, Holograf si multe alte formatii ale timpului, la evolutia carora am asistat, aflandu-ma la granita dintre generatii.

Nu am cuvinte pentru a-mi exprima bucuria suprema de a fi convietuit cu armoniile unor astfel de artisti de valoare, absolut unici. Consider ca a fost un mare, mare privilegiu!

Vibrato-ul Madalinei Manole vine ca o mangaiere pentru sufletul meu. Iubesc tonul si vocea ei usor ragusita.

A fost, din perspectiva mea, o femeie foarte sensibila. Nu a mai suportat aceasta lume. Unii spun ca a fost asasinata, eu spun doar ca nu a mai avut rabdare cu aceasta lume.

Trebuia sa mai astepte. Era o chestiune de timp. Oamenii isi dau seama mai devreme sau mai tarziu ca sunt niste idioti si ca nu apreciaza valoarea la momentul potrivit. Dar cu siguranta isi dau seama de aceasta chestiune in timp.

Muzica veche, un portal catre trecut

Se spune ca nu e bine sa asculti muzica veche fiindca ramai blocat in frecventele acelor timpuri. Se spune ca atunci cand o asculti, nu poti sa tii pasul cu evoutia lumii in care traiesti.

Dar eu ma intreb: oare lumea in care traiesc a tinut vreodata pasul cu mine?

Ce valoare mi-a oferit lumea in care traiesc in schimbul acestor artisti? Eu sunt de parere ca „mortii cu mortii si vii cu vii”.
Totusi, inca ma straduiesc sa gasesc valoarea in arta zilelor noastre, iar adevarul este ca nu e usor de gasit.

Indiferent de vibratii si frecvente, cred ca toti ar trebui sa ascultam muzica veche  si cred ca ar trebui sa cunoastem mai mult din slagarele de alta data.

La urma urmei, este identitatea noastra ca si neam!