Cat de mult poate sa vada ochiul uman? Unii vedem mai bine, altii mai prost, insa in medie, vedem la aproximativ aceleasi distante, aceleasi lucruri.

Camera capteaza lumina, ochii ne transmit imagini, mintea le stocheaza.

Depozitul de imagini si amintiri se mareste cu fiecare an, devine din ce in ce mai incapator si astfel, se creeaza o incapere valoroasa pentru fiecare adult: experienta.

Te-ai intrebat vreodata care sunt limitele frumusetii lumii in care traim? Iti poti imagina macar imensitatea, frumusetea, infinitul de peisaje incredibile?

Ochiul uman vede foarte putin. Vede ce ii dam sa vada. Tu cat de multe le arati ochilor tai?

Vad culori, lumini si umbre, dar imaginea perfecta are nevoie de mai mult

Un peisaj spectaculos, un apus de soare colorat, o panorama urbana stralucitoare. Acestea sunt doar cateva dintre imaginile care ne fac sa realizam frumusetea vietii, a spatiului deschis, frumusetea batranului Pamant.

Daca explorezi mai mult, vei gasi ceva mai impresionant de fiecare data. Ochii recunosc imaginile similare, insa sunt capabili sa deosebeasca un tip de frumusete de alta daca ii antrenezi.

Totusi, ochii vad prea putin, iar ca sa realizezi valoarea adevarata a unei imagini, ai nevoie de mai mult.

Incearca sa vezi imagini folosindu-ti toate simturile. Ochii vad, dar vede si pielea, vede si nasul, vad si urechile, vede si sufletul.

Ca sa vezi tot, trebuie sa te folosesti de tot.

Vederea noastra este infinit pretioasa. Dar ce ar fi muntele fara mirosul lui proaspat? Ce ar fi apa fara senzatia de racorire si sunetul pe care il face?

Ce ar fi peisajele daca nu am simti nimic?

Sufletul si mintea omului aduna imagini prin toate canalele disponibile. Le stocheaza si le recunoaste atunci cand treci din nou prin locurile care ti-au incantat ochii.

Si chiar si asa, pamantul este rotund, iar vederea noastra are limite mult prea restranse. Daca vrei sa vezi mai bine, trebuie sa te apropii. Daca vrei sa impingi linia orizontului, o poti face. Trebuie doar sa te misti continuu!