In zilele noastre, insa, este dificil de sustinut ca omul este intradevar, om, de orice fel, si ca acesta este o fiinta cugetatoare, asa cum sustinea Descartes.

Un alt concept despre care s-a discutat indelung este faptul ca „gandirea caracterizeaza sufletul”. In conditiile in care societatile in care traim incalca aceste reguli zi de zi, ajungem sa ne intrebam daca suntem cu adevarat oameni sau daca rasa noastra nu este altceva decat o adunatura de animale crude, lipsite de altruism.

Urasc oamenii care sunt mai putin animale decat animalele

A circulat de curand pe retelele de socializare un scurt video distribuit de PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) care a fost vizualizat de cel putin 9 milioane de ori.
Ajunge sa privesti imaginile terifiante pentru 30 de secunde, pentru a-ti pune o intrebare esentiala: mai suntem noi oameni?

Video-ul arata cruzimea cu care sunt tratate gastele in fabrici si ferme, traiul pe care acestea il au pana sa fie ucise cu cruzime si modul in care se prelucreaza carnea lor, totul in scopul obtinerii unui „foie gras” de cea mai buna calitate.

Ura. Dispret. Revolta. Neincredere. Sunt doar cateva dintre emotiile si sentimentele pe care te incearca atunci cand vezi OAMENI chinuind animale si pasari.

 

Oameni buni!!! Intelegem cu totii ciclul trofic si nu spun vorbesc din perspectiva unui vegetarian. Consumati carne, desfatati-va!

Dar respectati animalele pe care le sacrificati, pe acelea care va tin companie si pe acelea care populeaza pamantul, oferindu-ne motive de bucurie in fiecare zi!

Din punctul de vedere al oricarei persoane intregi la minte, animalele pot fi crescute in conditii normale si tratate cu mila si respect atunci cand le vine sfarsitul. In caz contrar, nici macar animale nu ne putem numi.

Omul-animal sau animalul-om?

Video-ul distribuit de PETA este doar unul din milioanele de exemple pe care le putem da in discutia despre chinuirea nedreapta a animalelor, atat de multe la numar.

Insa astfel de situatii nu se intalnesc, din pacate, numai in cazul animalelor pe care le sacrificam pentru consum, ci si in cazul animalelor de companie si ale celor de ferma.

In timp ce animalele ne devin cei mai buni prieteni, evolueaza cu fiecare decada, isi folosesc simturile pentru a ne ajuta in numeroase situatii si contribuie la infrumusetarea acestei planete, dobandesc din ce in ce mai multe calitati „de om”, oamenii dobandesc din ce in ce mai multe calitati „animalice”.

Nu este doar trist si revoltator, este de neacceptat! Acest comportament diabolic denigreaza tot ceea ce am invatat despre natura umana si scopul umanitatii.