O vorba din popor spune ca daca poti numi 3 oameni pe care ii declari prieteni adevarati, esti un om norocos. O alta vorba spune ca de mii si mii de ani, omenirea traieste la fel. Ei bine, dilema prietenilor adevarati a fost pusa in prim plan inca din cele mai vechi timpuri, iar rezolvarea ei este inca munca in progres.

Daca privesti inapoi, indiferent de varsta ta, vei observa ca putini dintre cei pe care ii cunosti au fost prietenii la care te-ai asteptat. Poate ca si tu, la randul tau, ai jucat acelasi rol in viata oamenilor care te-au inconjurat.

Cert este ca nu e usor sa faci diferenta intre prieteni adevarati care se bucura impreuna cu tine de viata si prieteni de conjunctura, care au o parere de fata cu tine si o alta atunci cand iti intorci spatele.

De aceea, acest articol este dedicat prietenilor, timpului si energiilor care ne leaga.

Fa o retrospectiva a vietii tale. Vei gasi cel putin un prieten bun

„Necazurile ne fac bine deoarece ne ajuta sa ne cunoastem prietenii”, este un citat anonim care ma duce cu gandul la evenimentele din trecut. Privind in urma si analizand oamenii pe langa care am trecut, observ mai multe tipare de oameni si comportamente care au dus la separarea drumurilor dintre mine si alti oameni.

Insa, totodata, observ un tipar al omului care are acelasi vibe ca si mine. Un bun exemplu este un om care a fost si va ramane cel mai bun prieten al meu chiar daca ne-am racit de cativa ani buni. Cauzele au fost indirecte, insa regret ca nu am tinut o legatura stransa.

In timpul liceului, ne petreceam toate verile impreuna. El era un om activ, dinamic, un om al sporturilor.  Am invatat enorm de multe de la el si a facut foarte multe lucruri pentru mine, fara sa-mi ceara nimic. Eu eram un pustan, iar zilele pe care le petreceam cu el erau adevarate aventuri. Zilele alaturi de acest om au fost cele mai memorabile clipe.

Nu i-am multumit vreodata prin cuvinte, insa in sufletul meu i-am multumit de fiecare data, in fiecare secunda. I-am spus, insa, ca este cel mai bun prieten al meu si ca asa va ramane intotdeauna.

Vibe-ul acestui om m-a facut sa realizez cat de important este sa te simti confortabil in preajma oamenilor pe care ii numesti prieteni. Sa te simti in siguranta, relaxat si fericit. Dupa ce ai cunsocut sentimentul acesta de compatibilitate, il vei recunoaste de fiecare data cand il vei mai intalni, la fel ca pe un tipar foarte rar.

Asadar, ramai langa oamenii cu acelasi vibe ca si tine daca vrei sa ai prieteni pe viata!

Sursa foto: http://fusiontantra.com/